BO MITT I NATUREN, 

PARBOÄNG NATURTURISM 


 


 BOENDE GAMLEGÄRDE GÅRD

Gamlegärde har haft rumsuthyrning under många år. Parboäng naturturism som har drivit boendeverksamhet under några år har även övertagit Gamlegärde gård.  Gamlegärde ligger fridfullt mitt i det vackra odlingslandskapet och världsarvet på södra Öland.

I mangårdsbygganden finns sex dubbelrum och ett familjerum. Fyra rum på övervåningen och tre på undervåningen. Rummen är trevligt inredda med bekväma sängar från Kungssängen. Alla gäster har i gemensamma utrymmen tillgång till två allrum, tre dusch och toalettrum samt två fullutrustade kök för självhushåll. På Gamlegärde finns också tre fina friggebodar anpassade för en person Du sover i  resårmadrass och får en fridfull utsikt över ängarna. Alla gäster har tillgång till tvättmaskin, microvågsugn, grill och utemöbler.

 

 

 

 


 

På första våning: Här finns mangårdsbyggnadens sal som fungerar som tv-allrum. Därtill finns ett fullutrustat kök för självhushåll samt två toalett- och duschrum varav ett är helt nybyggt. Inom närmaste tiden påbörjar vi renovering av ytterligare ett badrum som beräknas vara färdigt till sommarsäsongen 2016. På entréplanet finns ett familjerum och två dubbelrum, nyrenoverade och trevliga.

På övervåningen: finns fyra fina dubbelrum med delad toalett och dusch samt ett trevligt möblerat sällskapsrum som är kombinerat med ett nytt fullutrustat kök för självhushåll. 

Vedic Art målarkurs: På Gamlegärde och i dess närhet pågår målarkurser genom Vedic Art under sommarmånaderna och många kombinerar sitt måleri med ett nära boende på gården och har samtidigt trevligt tillsammans.

Natur- fågelintresserade, cykelturister: Boendet är populärt bland fågelskådare och andra naturintresserade. Det passar också för cykelturister som vill sova skönt och vila ut mellan dagsetapperna.

Större sällskap: Huset har hela 16 bäddar. Det finns också tre friggebodar belägna på tomten med ytterligare tre bäddar vilket gör att stora sällskap har gott om plats. 
 

Priser: 

Vår- höst säsong, pris: den 15 augusti till den 31 oktober samt 15 april till 15 juni, 295 kr per person och natt. Minsta antal gäster för bokning i Gamlegärde under lågsäsong är sex personer.

Högsäsong vecka 25-33; hyr vi ut per vecka, pris för dubbelrum, 3400 kr till 3500 kr per vecka, beroende på rumsstorlek. En person i dubbelrum erhåller 300 kr i rabatt. Pris för familjerum, 3800 kr. I mån om plats kan man också boka boende per natt, tidigast fem dagar innan ankomst, pris 295 kr per natt. 


 Varmt välkommen med din bokning!